Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Training Zelfportret in Schiedam

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Vanuit Inclusia gaan we in april van start met het bieden van de training Zelfportret aan een groep nieuwkomers in Schiedam.

Binnen de training Zelfportret gaan we met nieuwkomers kijken naar wie ze waren voor ze op de vlucht moesten en wie ze nu zijn, hoe ze alles wat ze meegemaakt hebben een plek kunnen geven en hoe ze zich weer open kunnen stellen voor een nieuw leven in een nieuw land. 

We merken dat veel gemeenten vooral inzetten op het leren van de taal en het bevorderen van participatie maar dat er weinig ruimte is om te kijken naar de dingen die mensen meegemaakt hebben. In de praktijk zien we echter dat het vaak deze herinneringen zijn die mensen belemmeren in hun deelname aan de samenleving.

Met een training waarin we met gesprekken en creatieve uitingen aan de slag gaan met de deelnemers willen we mensen helpen in het proces om zichzelf terug te vinden en vervolgens stappen te kunnen zetten in de samenleving.

Voor meer informatie over de training of bij interesse om deel te nemen of deze in uw gemeente te organiseren kunt u contact opnemen met:

Souad Achour: s.achour@inclusia.nl

Contact formulier