Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

De wondere wereld van de zorg

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Het zorgsysteem in Nederland is best ingewikkeld. Mensen die hier geboren zijn en goede taalvaardigheid hebben zijn vaak niet in staat om alles te volgen of om voldoende kennis tot zich te nemen dat ze in staat zijn om goede zorg voor zichzelf of hun naasten te organiseren. Wanneer je op latere leeftijd hier gekomen bent vanuit een land waarin de zorg heel anders georganiseerd is, of je de taal onvoldoende machtig bent of je vanuit je cultuur andere verwachtingen hebt van zorg dan kan je terecht komen in een doolhof van aanbieders, voorwaarden en verwachtingen waar het moeilijk uitkomen is.

We zien dat er veel frustratie en onbegrip is vanuit zowel de zorg als de zorggebruikers omdat ze niet tot elkaar kunnen komen. De meeste informatie die verspreid wordt is schriftelijk en zo talig dat het voor veel mensen lastig te begrijpen is en veel mensen weten niet goed hoe in gesprek te gaan met een zorg professional om duidelijk te maken wat er aan de hand is.

Met deze training nemen we deelnemers mee in de wondere wereld van de zorg en gaan we ze leren hoe de zorg werkt en hoe ze informatie kunnen vinden en kunnen communiceren om goede zorg te ontvangen.

Het doel van de training is:

  • Mensen bekent maken met de beschikbare zorg en wat waarvoor is
  • Mensen bekent maken met volg systemen en donorschap
  • Mensen helpen hun knelpunten onder woorden te brengen en ze te verhelpen
  • Mensen vaardigheden aanleren om beter hun behoeften en verwachtingen te kunnen communiceren naar zorgprofessionals

De training wordt gegeven door trainers die kennis hebben op verschillende thema’s en die ervaring hebben in het geven van voorlichtingen over zorg gerelateerde thema’s.

De training wordt aangeboden op locatie en is geschikt voor deelnemers vanaf 16 jaar. Bij de uitvoering van de training wordt altijd gewerkt met zorginformatie uit de gemeente waar hij uitgevoerd wordt en worden deelnemers met vragen direct doorverwezen naar zorg in de buurt waar nodig.

De bijeenkomsten zijn ongeveer 2 uur lang en het traject bestaat uit 4 bijeenkomsten:

Contact formulier