Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Vrouwenkrachtcirkels

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Vrouwen met een migrantenachtergrond lopen een veel groter risico om onder het minimum te eindigen dan andere vrouwen. Met de training Vrouwenkrachtcirkels gaan we aan de slag om vrouwen in een armoedesituatie te vinden, bereiken, betrekken, informeren, empoweren en aan elkaar binden. We gaan deze vrouwen terug zetten in hun eigen kracht en deze kracht zo versterken dat ze gezamenlijk een Vrouwen Kracht Cirkel gaan vormen die niet alleen hun eigen armoede cirkel gaan doorbreken maar die ook andere vrouwen bewust gaan maken van hun situatie en gaan leren deze cirkel te doorbreken.

Met deze methodiek willen we werken aan het volgende doel:

Vrouwen met een migrantenachtergrond, onderwijzen en versterken zodat ze in staat zijn hun eigen armoedecirkel te doorbreken en ze te empoweren als groep zodat ze met elkaar de armoedecirkels van andere vrouwen kunnen doorbreken.

Om dit te kunnen bereiken gaan we aan de slag met een aantal subdoelstellingen:

  • Vrouwen bewust maken van het culturele taboe rondom armoede en hoe dit te doorbreken
  • Vrouwen informeren over inkomens ondersteunende maatregelen die bestaan
  • Vrouwen bewust maken van keuzes in het leven en de gevolgen voor hun situatie
  • Met vrouwen hun huidige situatie in kaart brengen en hier verbetering in aanbrengen
  • Vrouwen kennis laten maken met initiatieven die bestaan die vrouwen versterken
  • Vrouwen empoweren om de cirkel te doorbreken en te geloven in de eigen kracht

De training wordt aangeboden op locatie en begeleid door een ervaren trainster die vaker empowerment trajecten aangeboden heeft aan vrouwen rondom armoede vraagstukken. Iedere bijeenkomst heeft een inhoudelijk maar ook een empower element. We kunnen vrouwen leren welk aanbod er is, maar als ze zich niet bewust worden van de eigen kracht dan verandert de mindset van de vrouwen niet en het is juist deze mindset die een grote invloed heeft op het doorbreken van de cirkel.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten:

Contact formulier