Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Voorlichters DonorDialoog getraind

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

In de week van 22 april hebben 17 vrijwilligers in Utrecht de training voorlichter DonorDialoog afgerond.

Binnen de DonorDialoog willen we in Utrecht 50 voorlichtingen gaan organiseren waarin inwoners met een migratie achtergrond informatie krijgen over wat donorschap is en hoe ze een keuze kunnen maken. We gaan mensen geen richting geven in wel of niet donor worden maar willen ze voldoende informatie geven zodat ze een bewuste keuze kunnen maken.

Deze voorlichtingen zullen gegeven worden door voorlichters vanuit dezelfde culturele achtergrond zodat de aspecten cultuur en religie meegenomen kunnen worden in het geven van informatie. In de afgelopen maanden zijn we in Utrecht op zoek gegaan naar vrijwilligers die als voorlichters een bijdrage aan de DonorDialoog willen leveren. Uit deze rondgang zijn 17 vrijwilligers naar voren gekomen die in april een training hebben gekregen vanuit de NTS om de voorlichtingen te kunnen geven. Het is mooi om te zien hoe deze mensen die zelf ook nog niet bekent waren met het thema de informatie opgepakt hebben en daar vanaf juni mee de stad in zullen gaan.

Stichting Inclusia en de Nederlandse Transplantatiestichting wensen ze veel succes met het organiseren van de dialogen.


           

                                      

                                                                           

Opvoeding, Social Media, Weerbaarheid

Seksualiteit, Seksuele en gender diversiteit

Anti discriminatie,  Vooroordelen, Polarisatie

Wilt u ook een bijeenkomst in Utrecht over Donorschap dan kunt u contact opnemen met:

Stichting Inclusia

S.achour@inclusia.nl

L.schouwenburg@inclusia.nl

www.inclusia.nl

Contact formulier