Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Convenant tegen Eenzaamheid

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Op 1 oktober is de week tegen de eenzaamheid van start gegaan in Schiedam. Stichting Inclusia is daar partner aan de thema tafel ontmoeten waar we ons inzetten om eenzaamheid onder ouderen met een migratie achtergrond tegen te gaan. Iedere dinsdag ochtend organiseren we een inloop voor vrouwen die onder begeleiding van vrijwilligers inzetten op het versterken van hun zelfredzaamheid en het tegengaan van eenzaamheid.

De week tegen eenzaamheid is van start gegaan met het tekenen van een convenant met alle partijen van de tafel ontmoeten.

Eenzaamheid kan ons allemaal overkomen, van jong tot oud. In Schiedam zijn er veel mensen eenzaam. Eenzaam zijn is ernstig en heeft grote gevolgen voor de kwaliteit van leven. Daarom maken wij ons sterk om samen met andere partners de eenzaamheid onder de Schiedammers aan te pakken.

Wij delen en bespreken signalen van eenzaamheid.

Wij zoeken verbinding met bestaande activiteiten en organisaties.

Wij ontwikkelen en delen de kennis en kunde over de aanpak eenzaamheid.

Wij laten ons inspireren en inspireren anderen om mee te helpen.

Wij leveren een actieve bijdrage in de individuele aanpak van eenzaamheid en betrekken daar familie, vrienden, kennissen en buurtbewoners bij.

Wij geven de aanpak eenzaamheid in Schiedam verder vorm, samen met de andere partners.

Vanuit Inclusia onderschrijven we al deze uitgangspunten en we zullen ons in de komende jaren binnen Schiedam in blijven zetten om de eenzaamheid tegen te gaan.

Contact formulier