Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Week van de Donor Registratie 2019

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Deze week is het week van de donor registratie in Nederland. Een week waarin we extra aandacht besteden aan het belang van registreren. Teveel mensen hebben nog geen keuze gemaakt en geregistreerd en dit is met de nieuwe donorwet die in 2020 ingaat des te belangrijker geworden.

Vanuit Inclusia zetten we ons met verschillende organisaties in Utrecht, Rotterdam en Den Haag in om mensen met een migratie achtergrond informatie te geven over wat donor zijn inhoud, hoe het systeem werkt en waarom het belangrijk is om een eigen keuze te maken.

In de week van de donor registratie zullen vooral in Utrecht extra activiteiten plaatsvinden. We zijn in twee bibliotheken in Overvecht en Kanaleneiland te vinden met een stand waar onze voorlichters informatie geven. En op vrijdag zal bij enkele Turkse en Marokkaanse Moskeeën aandacht besteed worden aan het thema. Ook daar zullen onze voorlichters aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en informatie te geven.

De DonorDialoog wordt in samenwerking met de Nederlandse Transplantatiestichting in opdracht van het ministerie voor Volksgezondheid uitgevoerd.

Contact formulier