Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Debat 50 jaar migratie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

2019 is het jaar waarin het 50 jaar geleden is dat er een officiële samenwerking tot stand is gekomen tussen Marokko en Nederland rondom arbeidsmigratie. Dat wordt dit jaar op verschillende plekken in Nederland gevierd. Inclusia maakt deel uit van de werkgroep van zelforganisaties met Marokkaanse roots die in Rotterdam activiteiten organiseren in dit jubileum jaar.

Op 28 november zal in het kader van dit jubileum een debat georganiseerd worden om te kijken naar de derde generatie arbeidsmigranten. Marokkaanse jongeren voelen zich meer Rotterdammer dan Nederlander. Ze zijn jong in de stad waar hun opa’s en oma’s als gastarbeiders hun thuis gevonden hebben. Zo thuis als hun opa’s en oma’s waren, voelen de jongeren zich steeds minder thuis. Ze voelen zich niet als volwaardig gezien, hebben minder kansen dan leeftijdsgenoten, voelen zich buiten gesloten en onderzoeken blijven laten zien dat discriminatie niet minder wordt. Jongeren struggelen met hun Rotterdam, wat niet het Rotterdam van hun ouders en grootouders is. Toch zijn het deze mensen die hun dna verweven hebben met deze stad. Met elkaar gaan we in debat over deze nieuwe generatie Rotterdamse Marokkanen.

Wilt u dit debat bijwonen dan bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in wijkgebouw het Klooster aan het Afrikaanderplein.

Contact formulier