Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

50 jaar Migratie Marokko Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Op 28 november zijn in Rotterdam de activiteiten van start gegaan rondom 50 jaar migratie Marokko Nederland. Een werkgroep van verschillende zelforganisaties met Marokkaanse roots heeft met ondersteuning van Inclusia het op zich genomen om dit jubileum in Rotterdam onder de aandacht te brengen.

We zijn van start gegaan met een korte herdenking bij het gastarbeidersmonument in het Afrikaanderpark om daar stil te staan bij de sterke schouders van de eerste generaties waar de tweede en derde generatie op staan. Om stil te staan bij hun rol en inzet in het opbouwen van deze stad.

Na deze herdenking zijn we met de derde generatie het gesprek aangegaan om ervaren hoe zij zich voelen in een stad als Rotterdam, welke kansen ze zien en welke knelpunten ze ervaren. Na een lezing van een onderzoeker van de EUR over welke stigmatisering bestaat en hoe jongeren deze ervaren is een panel van jongeren en mensen die met jongeren werken met elkaar en de zaal in dialoog gegaan over een aantal stellingen.

Contact formulier