Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Ouderen in beweging

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

In oktober is in Schiedam een inloop van start gegaan voor ouderen met een migratie achtergrond. In de Weerklank komen wekelijks vrouwen met een Arabische achtergrond bij elkaar om uit huis te zijn en sociale contacten op te bouwen. Deze vrouwen die weinig uit huis kwamen beginnen zich al aardig thuis te voelen in de groep.

Ze delen ervaringen en knelpunten met elkaar en bouwen vriendschappen op. We zien dat ze ook thuis meer in beweging komen omdat ze vaak dingen meenemen naar de groep die ze gebakken of gekookt hebben en waarvoor ze dus ook de deur uit zijn gegaan om boodschappen te halen.

In de afgelopen weken zijn er ook 2 nieuwe activiteiten gestart tijdens de inloop. Eens in de twee weken helpt een vrijwilliger van de Weerklank met conversatielessen omdat de vrouwen toch graag beter Nederlands willen leren en we zijn gestart met 1 keer maand beweging. We willen dit een vast onderdeel laten worden van de inloop maar dit is nog best wennen voor de vrouwen.

Er is nog plek voor dames van 60+ die zich willen aansluiten bij de groep. Voor meer informatie daarover kunt u contact opnemen met Souad Achour via s.achour@inclusia.nl

Contact formulier