Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Training gezonde relatie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

In Schiedam is de tweede training gezonde relatie van dit jaar gestart. Een groep moeders is in de buurtpost met elkaar in gesprek gegaan over hun eigen relaties maar vooral ook hoe ze kijken naar de toekomstige relaties van hun kinderen.

Hierbij bespreken we thema’s als zelfbeschikking en jezelf mogen zijn. Gender en seksuele diversiteit, partnerkeuze en hoe huwelijken tot stand komen. We zien dat deze thema’s de groepen heel erg aan het denken zetten over hoe hun relatie gestart is en hoe ze kijken naar de toekomst van hun kinderen. In hoeverre zijn deze vrij om zichzelf te zijn en hun eigen relatie vorm te geven.

In de laatste bijeenkomsten gaan de moeders kijken naar hoe gezond hun eigen relatie is. en wanneer een relatie gezond te noemen is. Hierin bespreken we huiselijk geweld en de verschillende vormen waarin dit binnen gezinnen voor komt, ruimte en vrijheid om eigen keuzes te maken en waar je terecht kan wanneer je relatie niet gezond is en je hulp of steun wil hebben.

Ook kijken we met de moeders hoe zij het gesprek voeren met hun kinderen over gezonde relaties en hoe ze hun kinderen steunen in hun relaties.

Het is een training die de deelnemers aan het denken zet maar vaak ook confronteert met vooroordelen en beelden die ze hebben van hun eigen relatie of de toekomst van hun kinderen waar ze eigenlijk nog niet eerder over nagedacht hebben. Uit de evaluatie blijkt iedere keer weer waarom trainingen als deze nodig zijn om een bewustwording op gang te blijven brengen over gezonde relaties en zelfbeschikking.

Contact formulier