Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Inclusia actief in deze weken

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Het zijn zware en bizarre weken deze maanden. We leven enorm mee met de families die ziek of die geliefden verloren hebben.

Vanuit Inclusia volgen we de RIVM richtlijnen wat inhoud dat al onze trainingen en bijeenkomsten gestopt zijn en dat niet op kantoor werken maar thuis. Dit houdt echter niet in dat we niet actief zijn.

We blijven in nauw contact met onze vrijwilligers en deelnemers en kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen. In Schiedam zijn we onderdeel van het netwerk Samen Schiedam en daar zetten we ons in om de nood te verlichten waar we kunnen. We ondersteunen met boodschappen doen en vertalen informatie voor mensen zodat iedereen beter inzicht krijgt in wat er allemaal gebeurd.

We zien in de praktijk dat het fysiek thuisblijven langzaamaan zijn tol begint te vragen in de gezinnen. Met het gezin thuis blijven in een soms best klein huis zonder tuin is erg zwaar. Waar je normaal naar buiten kan om energie kwijt te raken of even stilte te zoeken is dat nu haast niet mogelijk. Daarbij komt dat ouders aan de slag zijn gegaan met thuisscholing wat ook niet voor iedere ouder eenvoudig op te pakken. We zien dat onzekerheid over de gezondheid, inkomen, het thuis scholen, de spanningen binnen het gezin en de eenzaamheid meer stress brengen binnen de gezinnen.

A housewife is stressed and tried trying to clean the house while wild children are running around making a mess for a discipline or parenting concept.

Vanuit Inclusia ondersteunen we gezinnen om door deze tijd te komen. Worden de spanningen te hoog binnen het gezin neem dan contact op met onze adviseur en dan kijken we hoe we kunnen ondersteunen. We zijn begonnen met het vormen van online groepen van moeders waarin we elkaar empoweren, ervaringen uitwisselen of gewoon even kunnen uithuilen. Het samenzijn met mensen die in hetzelfde bootje zitten geeft kracht en maakt dat je je gehoord en gesteund voelt.

Wil je liever een gesprek apart omdat je dingen wilt delen die je liever niet in de groep deelt dan kan dat ook altijd.

Laten we elkaar steunen en sterken in deze periode, laten we elkaar er door trekken maar laten we vooral ook beseffen dat we allemaal nu niet lekker in ons vel zitten en dat je best mag aangeven dat het moeilijk is.

Wilt u aansluiten bij een van onze activiteiten kunt u mailen naar s.achour@inclusia.nl

Contact formulier