Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Zelfportret online

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Begin mei zijn we gestart om een aantal trainingen online aan te bieden. Deze methode van werken heeft niet onze voorkeur omdat binnen ons werk empoweren en leren door doen centraal staan en deze beide methodes komen online niet goed uit de veren.

Toch merken we dat er zeker binnen een aantal doelgroepen grote behoefte is aan samen komen en in gesprek gaan over thema’s die nu sterk opkomen.

Zo hebben we gezien dat de nieuwkomers waar we mee werken aan het verwerken van vluchttrauma’s het nu extra zwaar hebben. Met de Corona crisis en de angst om ziek te worden is hun gevoel van veilig aan het wankelen gegaan en ervaren ze dat ook hun trauma’s weer meer naar boven komen. Ze begrijpen weinig van de situatie nu en kunnen de meeste informatie niet goed volgen. Er zijn zorgen over de gezondheid, hun kinderen, hun economische situatie, maar vooral het gevoel van veilig breekt de mensen op.

Onder begeleiding van een trauma psychiater en met wat technische uitdagingen omdat niet iedereen over mogelijkheden beschikt om online te kunnen videobellen, hebben we het traject met de Eritrese groep in Schiedam weer opgepakt en besteden we nu vooral aandacht aan hoe om te gaan met alles wat nu boven komt in deze tijd.

We zien dat het voor deze groep erg belangrijk is om weer bij elkaar te komen en om ervaringen en angsten te delen in deze tijd.

We zullen deze bijeenkomsten wekelijks voort gaan zetten.

Contact formulier