Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Jong in Corona tijd

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf maart is ons land in een achtbaan terecht gekomen van lock down, regels, richtlijnen, pandemie en angst. Deze tijd heeft een grote invloed gehad op de samenleving en het leven van mensen.

Met het langzaamaan weer vrijgeven van de samenleving zien we dat er vanuit wetenschappelijke hoek gekeken gaat worden naar de ervaringen en gevolgen van deze periode. Wat voor impact heeft het gehad op mensen en wat kunnen we daarvan leren.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek is met met verschillende wetenschappers aan de slag gegaan om vraagstukken te inventariseren en dat vooral vanuit de doelgroepen in te steken.

Vanuit Inclusia hebben we ondersteunt bij het organiseren van 2 bijeenkomsten in Rotterdam waar jongeren in gesprek zijn gegaan met wetenschappers om te kijken waar hun vragen liggen en hoe ze deze afgelopen maanden beleefd hebben.

Het was mooi om de betrokkenheid van de jongeren te zien maar er kwamen ook veel grote vraagstukken boven. Hoe fijn jongeren het ook vonden om vanuit bed hun lessen te volgen er waren heel veel zorgen en stress bij de jongeren over hun opleiding. Ze voelden hun achterstand groeien en de onzekerheid over wat er na de zomer met hun opleiding gaat gebeuren bezorgd ze veel stress. Ook hadden de jongeren veel zorgen over alle regels. Er was weinig informatie gericht op jongeren, er was onduidelijkheid over de informatie, geen eenheid in handhaving en onheuse bejegening werd met regelmaat ervaren.

De jongeren hebben met elkaar voldoende input geleverd om vragen te formuleren die onderzocht kunnen gaan worden in de komende maanden.

Contact formulier