Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

DonorDialoog weer van start

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf 1 augustus gaan in Rotterdam en Den Haag de DonorDialogen weer van start. Na een tijdelijke stop gedurende de corona maatregelen gaan onze voorlichters weer op pad om met mensen in gesprek te gaan over de nieuwe Donor wet die sinds 1 juli ingegaan is.

We merken dat er veel vragen zijn bij mensen over deze nieuwe wet, over hoe te registeren en waar te registeren.

Ook zien we dat veel mensen het nog lastig vinden om een keuze te maken omdat ze niet goed weten hoe dat eigenlijk in zijn werk gaat, organen en weefsels doneren, wat gebeurd er als je in het ziekenhuis overlijd en hoe wordt er vanuit de eigen cultuur of religie naar gekeken.

Onze voorlichters gaan bij groepen langs om over deze dingen het gesprek aan te gaan. We leggen uit wat de nieuwe wet betekend, waarom het belangrijk is om zelf een keuze te maken en we laten ook zien hoe je die keuze kan registreren. We nemen folder materiaal mee in verschillende talen zodat mensen na de voorlichting thuis het gesprek met hun gezin kunnen voeren en hun keuze kunnen regisreren.

Heeft u interesse in een voorlichting in Rotterdam of Den Haag dan kunt u contact opnemen met Souad Achour via s.achour@inclusia.nl. Als u een groep mensen bij elkaar weet te brengen van minimaal 10 personen dan komen we graag langs.

Belangrijk is wel dat wij ten alle tijden werken volgens de richtlijnen van het RIVM waarbij 1,5 meter afstand tussen mensen altijd gewaarborgd moet kunnen worden.

Contact formulier