Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Gezond ouder worden in Rotterdam

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

In de komende 2 maanden gaan we samen met Indigo preventie een training aanbieden aan Marokkaanse ouderen in Rotterdam waarin ze gaan kijken naar gezond ouder worden in Nederland. Binnen deze training gaan we niet aan de slag met de fysieke gezondheid van de ouderen maar met het welbevinden. Zijn de ouderen gelukkig met wie ze zijn en wat kunnen ze doen om meer geluk te vinden.

In 6 bijeenkomsten gaan we werken aan de Go-Win schijf, een schijf van 5 dingen die betekenis geven aan het leven. We bekijken iedere schijf en gaan met de ouderen in gesprek over hoe dit vorm krijgt in hun leven en welke stappen ze kunnen zetten als ze het gevoel hebben iets te missen in die schijf.

Met deze training willen we eenzaamheid onder ouderen met een migratie achtergrond bestrijden. Deze door ZonMW mogelijk gemaakte trainingen gaan we aanbieden aan ouderen die eenzaam zijn en die te weinig netwerk en binding hebben om hier zelf uit te komen.

Maandag 7 september zijn we van start gegaan met een korte training over de methodiek aan de vrijwillige begeleiders die de groep ouderen bij elkaar gaan brengen zodat zij de methode leren kennen en de groep tijdens de training kunnen motiveren.

Contact formulier