Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Power 2 Be van start in Bloemhof

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen week is de eerste groep moeders van start gegaan met de training The Power 2 Be. Binnen deze training gaan we met moeders aan de slag om te kijken naar de ontwikkeling van hun kinderen. Alle kinderen hebben recht op de kans om zich te kunnen ontwikkelen tot hun beste zelf maar in de praktijk zien we veel dingen die van invloed zijn op de kansen van kinderen. Een van die dingen is het opgroeien in armoede. We zien dat kinderen die opgroeien in gezinnen waar armoede is vaak minder kansen op intellectuele ontwikkeling hebben dan andere kinderen. Er is minder geld voor verenigingen en clubs, er zijn minder uitstapjes naar musea en dierentuinen en er zijn minder boeken en bordspellen in huis. Ook zien we dat de ouders vaak zoveel energie kwijt zijn aan het overeind blijven als gezin dat er weinig kracht is om in te zetten op de ontwikkeling van de kinderen.

Binnen de The Power 2 Be gaan we met moeders uit financieel kwetsbare gezinnen kijken naar wat hun kinderen nodig hebben in de ontwikkeling en hoe zij vanuit hun mogelijkheden en eigen kracht zoveel mogelijk aan hun kinderen kunnen geven. De training die mogelijk gemaakt is door het Sint Laurensfonds geeft naast educatieve kennis ook veel praktijk handvatten. We gaan de moeders verschillende dingen leren die ze thuis kunnen doen en gaan met hun en de kinderen de wijk in om mogelijkheden te bezoeken waar kinderen aan kunnen sluiten.

De eerste groep is gestart bij speeltuinvereniging de Klimroos in de wijk Bloemhof. In het komende jaar zullen we deze training bij 8 groepen moeders in Rotterdam aanbieden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Souad Achour via s.achour@inclusia.nl

Contact formulier