Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Afsluiting Zelfportret Schiedam

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Deze week hebben we de training zelfportret afgerond in Schiedam. Een groep van 12 vrouwen met Syrische en Irakese achtergrond hebben met succes de training afgerond. In een traject van 6 bijeenkomsten hebben ze gekeken naar hoe ze het leven hier ervaren en hoe ze omgaan met de ervaringen van het vluchten. We zien dat deze ervaringen bij veel mensen een rem zijn op hun leven nu.

Om mensen te helpen deze traumatische ervaringen een plek te geven en zich open te stellen voor een nieuw leven hebben we een traject ontwikkeld waarin zij zichzelf en hun ambities beter leren kennen. De training wordt begeleid door een trauma psychiater van het Co-Team. Met de training Zelfportret willen we nieuw en oudkomers die ook deze problemen kennen, in staat stellen hun kracht te hervinden zodat zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen en hun kinderen bij kunnen staan in hun ontwikkeling.

Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan:
• Vluchtelingen de kans geven hun pijn en angst te verwerken
• Vluchtelingen weer terug in hun kracht zetten
• Vluchtelingen handvatten bieden om hun kinderen te begeleiden in de nieuwe samenleving
• Kennis over de samenleving vergroten

In de laatste bijeenkomst zijn de deelnemers aan de slag gegaan met een creatieve oefening waarin ze gekeken hebben naar wat deze training hun gebracht heeft en welke quote ze nu koppelen aan hun leven.

De deelnemers waren zeer positief over de training omdat ze merken dat zeker nu in deze onzekere tijden hun gevoel van veiligheid en stabiliteit weer aan het wankelen is gebracht.

Contact formulier