Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Donor Dialoog campagne tijdens de Ramadan

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf vorig jaar 1 juli is de nieuwe Donor Wet ingegaan in Nederland. Vanuit de overheid is een grote campagne ingezet om mensen te laten weten dat iedereen in Nederland van boven de 18 in het register opgenomen zal worden. Met brieven hebben mensen informatie gekregen over welke 4 keuzes er zijn om te registeren en hoe ze hun keuze vast kunnen leggen.

Vanaf februari 2021 is de volgende ronde met brieven eruit gegaan waarin mensen geïnformeerd worden dat ze nu met geen bezwaar in het register staan.

In het najaar van 2020 zijn we als Inclusia het land ingetrokken om zoveel mogelijk groepen mensen te bereiken en uitleg te geven over de nieuwe wet en de keuzes die mensen kunnen registreren. We hebben meer dan 75 voorlichtingen georganiseerd door het hele land.

De komende maand gaan we nog een extra campagne inzetten om bij mensen onder de aandacht te brengen dat het belangrijk is dat ze een eigen keuze maken hoe ze in het register terecht willen komen.

Tijdens de Ramadan gaan we naast een groot aantal online bijeenkomsten ook in samenwerking met de NTS en GoldfiZh een campagne starten op facebook om de wet onder de aandacht te brengen. Afgelopen week hebben sleutelpersonen van Inclusia, IOT en SMN een boodschap ingesproken die we binnenkort online zullen gaan delen.

Contact formulier