Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

VaderKracht in Rotterdam

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

In de afgelopen maanden zijn de eerste stappen gezet richting een vader centrum in Rotterdam. Stichting Inclusia is in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het CJG aan het bouwen aan een mobiel Vader Centrum in Rotterdam.

Met de steun van de gemeente Rotterdam, het Oranje Fonds en het VSB fonds gaan we een mobiel vadercentrum opbouwen wat zich in gaat zetten voor de kracht van vaders in Rotterdam.

Peer vaders gaan binnen het vadercentrum het gesprek aan met groepen vaders in Rotterdam over vader zijn. Wat is een vader, hoe kijken vaders naar zichzelf, wat voor vader willen zijn en wat hebben ze nodig om die vader te worden. We gaan aan de slag met voorlichtingen, trainingen en workshops om vaders te helpen de vader te zijn die ze willen zijn.

Afgelopen weekend is een eerste groep van deze peer vaders online samen gekomen om met elkaar kennis te maken en met elkaar te werken aan de vormgeving van het vadercentrum. In de komende maanden zullen deze peer vaders in verschillende bijeenkomsten samen komen onder begeleiding van Emancipator om te kijken naar hun eigen vaderschap en te kijken naar hoe ze andere vaders in beweging te brengen om ook na te denken over hun eigen vaderschap.

Na de zomer zal het VaderCentrum van start gaan met bijeenkomsten voor vaders in Rotterdam.

Voor meer informatie over dit vadercentrum kunt u mailen naar l.schouwenburg@inclusia.nl

Contact formulier