Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Afsluiting training krachtcirkels

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Een deelneemster zei tijdens de afsluiting van de training “Armoede kracht Cirkel” in Schiedam.
‘Ik heb veel geleerd tijdens deze training o.a. Financieel zelfredzaamheid, omgaan met geld, omgaan met stress, overzicht maken van mijn inkomen en uitgaven, wat zijn voorzieningen, hoe kan ik vooruit plannen en een toekomstige visie op mijn financiën hebben en bewust zijn van mijn kracht cirkel.
Als ik in de Supermarkt ben dan moet ik aan Souad denken. Ze vraagt heb jij een lijst gemaakt? Is dat echt nodig? Haha’.

Dit is een van de reacties van de deelnemers die de training afgelopen weekend afgerond hebben. Een mooie reactie die laat zien wat een training als deze bij kan dragen aan de ontwikkeling van mensen. Bij de start van de bijeenkomst wisten de deelnemers niet wat financiële zelfredzaamheid was en aan het einde zeggen ze trots dat ze dat zijn. We kunnen mensen vaak niet helpen om in een sterkere financiële situatie te komen maar we kunnen ze wel helpen hun situatie onder controle te krijgen en de regie terug te pakken.

Mensen beseffen aan het einde van de training dat zij niet de enige zijn met financiële uitdagingen en dat het ok is om erover te praten omdat er zoveel kennis en ervaringen te delen zijn waardoor we elkaar kunnen versterken. De deelnemers hebben elkaar goed leren kennen en vormen nu met elkaar een krachtcirkel. Ze hebben veel geleerd over hun eigen situatie en gaan nu ook andere vrouwen in hun omgeving met elkaar ondersteunen.


Deze training was de tweede van de trainingen krachtcirkel die we in 2021 in Schiedam aanbieden. Deze is met succes afgerond in samenwerking met het Trefpunt en Stichting Multicultureel Schiedam.

Voor meer informatie over de training kunt u contact opnemen met s.achour@inclusia.nl

Contact formulier