Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Afsluiting Ouderenkamer in de Moskee Feijenoord

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf maart 2020 hebben we in samenwerking met Stichting Ouderen Feijenoord gewerkt aan het opzetten en uitvoeren van een inloop voor ouderen in de wijk Hillesluis in Rotterdam. Het is de derde keer dat we als Inclusia een inloop als deze vormgeven waarbij we vanuit de doelgroep in samenwerking met vrijwilligers ouderen met een migratie achtergrond uit hun eenzaamheid halen. Dit traject was bijzonder omdat er ingezet is op een uitgebreide proces evaluatie en het beschrijven van de methodiek. Deze beide producten zijn eerste stappen richting het erkent krijgen van de methodiek en het mogelijk opnemen van de methodiek in de databank van effectieve methodieken die eenzaamheid tegengaan.

Ook onze inzet heeft door Corona bijzondere uitdagingen gekend. Het samen komen kon lange tijd niet maar de vrijwilligers zijn de ouderen blijven bezoeken en hebben samen met de ouderen gekeken hoe ze deze periode het beste door konden komen. Inmiddels komen de ouderen langzaam hun huis weer uit en komen ze in kleine groepjes samen.

We danken ZonMW voor het mogelijk maken van deze proces evaluatie en beschrijving. In de methodiekenbanken zijn nog onvoldoende methodieken terug te vinden die zich specifiek richten op Inclusie en die aandacht hebben voor ouderen met een migratie achtergrond. Met dit traject zetten we flinke stappen om ook hier meer inclusiviteit te realiseren.

Voor meer informatie over deze methodiek kunt u mailen naar: Leonieke Schouwenburg via, l.schouwenburg@inclusia.nl

Contact formulier