Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Extra aandacht voor vragen over vaccinatie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

In de afgelopen maanden hebben we als Inclusia voorlichtingen gegeven in verschillende steden in Nederland om mensen informatie te geven over het vaccineren tegen Covid-19. We zien dat de bestaande informatie vanuit de overheid verschillende groepen Nederlanders onvoldoende bereikt. Met de voorlichtingen zijn meer dan 6000 mensen bereikt. Vanuit een neutrale informatie positie geven we mensen voldoende informatie om zelf een keuze te kunnen maken of ze wel of niet willen vaccineren. We hebben tijdens de voorlichtingen een aantal vragen gezien die steeds terugkwamen. Deze vragen hebben we gebundeld en in vraaggesprekken met voorlichters en experts gefilmd. Deze filmpjes zijn nu beschikbaar in 4 verschillende talen om nog meer mensen te kunnen informeren en helpen bij het maken van een keuze.

De filmpjes die gemaakt zijn met hulp van het ministerie van VWS, Sharp Eye Media Producties, Aman, Gezondheidskloof en de voorlichters van Inclusia zijn via de volgende links te bekijken:

De Turkse versie:

https://www.youtube.com/watch?v=dygSNuxDfXQ

De Caribische versie:

https://www.youtube.com/watch?v=i-rxhqTfmf8

De Arabische versie:

https://www.youtube.com/watch?v=Z5qyQjsCwn0

De Tamazigt versie:

https://www.youtube.com/watch?v=Q7Yg4HVh2Zk

Met deze korte filmpjes willen we een bijdrage leveren aan het meer toegankelijk maken van de informatie rondom vaccineren voor verschillende doelgroepen. We zien dat er veel vragen leven onder mensen die met de informatie vanuit de overheid nog onvoldoende beantwoord worden. Er zijn zorgen over de bijwerkingen, de betrouwbaarheid van de vaccins bij nieuwe Covid varianten en de effecten op vruchtbaarheid en zwangerschap. In deze filmpjes worden deze vragen beantwoord.

De filmpjes zijn vrij te delen vanaf de Youtube pagina van Inclusia:

https://www.youtube.com/channel/UCfyV74CrBRN6z97xPmZb5YA

Contact formulier