Logo_Inclusia_transparante_achtergrond

Vaderkracht in actie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Het vadercentrum Vaderkracht begint steeds meer vorm te krijgen. Onze peervaders hebben zondag 10 oktober de training Ouders in Actie gevolgd van het CJG. In deze training hebben ze geleerd hoe ze gesprekken over opvoedingsthema’s laagdrempelig in kunnen zetten bij de vadergroepen binnen het vadercentrum.

Naast verschillende manieren om gesprekken op gang te brengen hebben ze geleerd hoe ze verschillende werkvormen in kunnen zetten en hoe ze om kunnen gaan met uitdagende situaties tijdens dialogen. Ook hebben ze met elkaar stukjes dialoog en werkvormen geoefend.

Met het afronden van deze training zijn de vaders voldoende krachtig om de stad in te gaan en gesprekken aan te gaan met groepen mannen over vader zijn.

Het Vadercentrum is een samenwerking tussen stichting Inclusia, de gemeente Rotterdam en het CJG. We zien in Rotterdam veel vaders die niet goed weten waar ze terecht kunnen met vragen over vaderschap. Ook zien we veel vaders zoeken naar wat vaderschap voor hun betekend en hoe ze zich een weg banen tussen de verwachtingen van de samenleving, cultuur, geloof en de overheid. Vaders raken in de knel en zoeken antwoorden en andere vaders om ervaringen mee te delen. We hebben als samenleving ook veel vragen aan vaders over de rol die zij hebben in thema’s als gendergelijkheid, genderneutraal opvoeden, vrouwen emancipatie en het stoppen van geweld tegen vrouwen. Vaders zijn een belangrijke partner in deze thema’s. Binnen het vadercentrum gaan we ook deze gesprekken met elkaar aan.

Vanaf oktober 2021 zullen deze vaders de stad ingaan om daar met groepen vaders de dialoog aan te gaan over vaderschap. De eerste bijeenkomsten zijn van start gegaan in Rotterdam Zuid. We zien dat de vaders het fijn vinden dat er aandacht komt voor vaderschap maar dat ze het nog best lastig vinden om het gesprek aan te gaan over hun eigen vaderschap.

Het Rotterdams vadercentrum zal geen fysiek centrum worden maar zal juist de stad ingaan om vaders te bereiken op voor vertrouwde plekken om zo meer connecties te leggen en vaders te bereiken die uit zichzelf niet snel een vadercentrum zullen bezoeken.

Het vadercentrum wordt mede mogelijk gemaakt door: De gemeente Rotterdam, het Oranjefonds en het VSB fonds.

Contact formulier