Wie zijn we:

Stichting Inclusia is opgericht in januari 2019. De basis van onze stichting is ons geloof in de inclusieve samenleving. We geloven dat een ieder op gelijkwaardige wijze deel moet kunnen nemen aan de samenleving. Waar mensen dit nog niet kunnen willen we ze versterken met kennis, vaardigheden en kracht om stappen vooruit te zetten en we willen inzetten op educatie en verbinding om discriminatie en racisme tegen te gaan zodat er ruimte komt voor een ieder om gelijkwaardig deel te nemen.

De doelstellingen van de organisatie zijn:

  • het bevorderen van een inclusieve samenleving waar een ieder gelijkwaardig aan deel kan nemen;
  • het bevorderen van verbinding tussen mensen in de samenleving;
  • het bijdragen aan gelijkwaardigheid van mensen ongeacht afkomst, gender, geaardheid, leeftijd, religie en beperking;
  • het versterken van mensen zodat zij allen gelijkwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving;
  • het bevorderen van emancipatie en ontwikkeling van mensen.

We ontwikkelen projecten, trainingen, dialogen en activiteiten om mensen in staat te stellen gelijkwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Naast het zelf ontwikkelen van trainingen en projecten ondersteunen we ook instellingen en organisaties in het bereiken van diverse doelgroepen en bij het vertalen en overbrengen van hun boodschap naar deze doelgroepen. In opdracht van diverse instellingen maken we thema’s bespreekbaar en betrekken we doelgroepen bij thema’s. Voor gemeenten of op eigen initiatief organiseren we dialogen en debatten om gesprekken op gang te brengen en doelgroepen dichter tot elkaar te brengen. We dragen actief bij aan het terugdringen van discriminatie en racisme en vergroten kansen van jongeren in de samenleving.

Thema’s waar we actief in zijn:

  • Vluchtelingen en ontheemden
  • Emancipatie van mannen en vrouwen,  Zelfredzaamheid ouderen
  • Partnerkeuze, huwelijksdwang, Huiselijk geweld
  • Empowerment jongeren en vrouwen
  • Armoede tegengaan
  • Opvoeding, Social Media, Weerbaarheid
  • Seksualiteit,  Seksuele en gender diversiteit
  • Anti discriminatie,  Vooroordelen, Polarisatie

Werkwijze:

Zoals eerder aangeven is de basis voor onze manier van werken de behoeften en knelpunten van de doelgroep zelf. Alles wat we ontwikkelen ontstaat in samenspraak en samenwerking met de doelgroep. De meeste thema’s waar we mee werken zijn ook vanuit deze doelgroepen geformuleerd en wanneer we in opdracht van overheden of instellingen aan de slag gaan met een thema toetsen we de inzet altijd eerst aan de behoeften van de doelgroep. Deze werkwijze maakt dat onze inzet altijd goed aansluit bij de doelgroep en de doelgroepen goed weet aan te spreken.

Onze projecten en trainingen worden altijd op locatie opgezet en uitgevoerd wat maakt dat een laagdrempelige en veilige situatie ontstaat die maakt dat mensen goed aan kunnen sluiten en zich veilig voelen om aan de slag te gaan met voor hun kwetsbare thema’s.

Stichting Inclusia kan voor het geven van de trainingen en begeleiden van bijeenkomsten en dialogen een beroep doen op een groot, ervaren en kundig netwerk van trainers en dialoogleiders. Het gaat daarbij om mensen met voldoende ervaring die divers zijn in leeftijd, gender en afkomst. Voor onze werkwijze is het belangrijk dat we met onze inzet en informatie zo goed mogelijk aansluiten bij de doelgroep, waarbij cultuur, taal en kennis van de samenleving van invloed zijn op wie op welke manier de boodschap over gaat brengen. Met regelmaat zetten we dan ook voorlichters vanuit diverse talen, gender, sociale kaders en culturen in om de inzet dichter bij de mensen te brengen en een laagdrempelige veilige situatie te creëren voor deelname.

De coördinatie van de inzet ligt altijd bij een van de adviseurs vanuit Inclusia die garant staan voor de kwaliteit van de inzet.

 

Wat maakt Inclusia uniek:

Onze grootste kracht zit in het netwerk wat wij in de afgelopen jaren ontwikkeld hebben. We werken samen met landelijke partners op het gebied van verschillende doelgroepen zoals: OCAN, SMN, IOT, NOOM, KEZBAN en Pharos. We werken samen met Welzijnspartijen in verschillende steden en noodhulporganisaties als het Rode Kruis.

Maar nog belangrijker is dat we een netwerk opgebouwd hebben van meer dan 200 sleutelpersonen door het hele land vanuit verschillende gemeenschappen. De contacten met dit netwerk laten ons zien waar knelpunten en uitdagingen in het land liggen en helpen ons om in contact te komen met doelgroepen die informatiebehoeften hebben. Het is onder andere dit netwerk wat maakt dat onze projecten ontwikkeld worden vanuit de doelgroepen en dat deze altijd aansluiten bij hun behoeften.

Uit dit netwerk komen ook de trainers en voorlichters waar we mee samenwerken. We hebben een groep van ongeveer 50 voorlichters vanuit verschillende steden, uit verschillende doelgroepen en die vanuit hun kennis over hun doelgroepen en hun taligheid in staat zijn om snel informatie bij veel mensen in het land te brengen. Ze hebben ervaring in het geven van voorlichtingen en een inhoudelijke training op thema is vaak voldoende om ze op pad te laten gaan. Met hun netwerken in het land weten ze de doelgroepen te bereiken en met ons zorgen we ervoor dat de boodschap goed afgestemd wordt op de doelgroep.

Bestuur

Withney Summerville

Juan Heinson Huala

Coördinatie

Leonieke Schouwenburg

l.schouwenburg@inclusia.nl

Souad Achour

s.achour@inclusia.nl

Team Thuis in MVS

Hanane Annouri

h.annouri@inclusia.nl

Sharmine Tweeboom

s.tweeboom@inclusia.nl

Evet Alchabi

e.alchabi@inclusia.nl

Lody Elias Saad

l.eliassaad@inclusia.nl

Team Mrija

Margaret Poulina

m.poulina@inclusia.nl

Lana Bekirova

s.bekirova@inclusia.nl

Mbarak Okla

m.okla@inclusia.nl

Vasyl Horbachuk

v.horbachuk@inclusia.nl

Nidal Alshommr

n.alshommr@inclusia.nl

Sharmine Tweeboom

s.tweeboom@inclusia.nl

Ahmad Sbahi

a.sbahi@inclusia.nl

Administratieve ondersteuning

Saida Ayadi

s.ayadi@inclusia.nl